Međunarodna konferencija: ''Celoživotno učenje nastavnika''

U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Niš, 26.04.2013. održana je Međunarodna konferencija: ''Celoživotno učenje nastavnika''. Ovog dana teme konferencije su bile posvećene autorima i realizatorima programa stručnog usavršavanja i predstavnicima Centara za stručno usavršavanje.

 


 

nis

Konferenciji su ispred CSU Kruševac učešće uzeli direktor Centra Nenad Stanojević i stručni saradnici Slobodan Čolovic i Irena Terzić.

Na konferenciji su predavači bili iz redova ATEE ( Association for Teacher Educationa in Europe).

Svoja iskustva i istraživanja vezana sa celoživotnim učenjem nastavnika kroz plenarni deo i radionice podelili su: David McMurtry (Univerzitet u Aberdinu,-Škotska), Jaap Van Lakerveld (PLATO Istraživački institut Univerzitet LEIDEN, Holandija), Asa Morberg (Hogskolan i Gavle, Gavle, Švedska), Sanja Milović (Agencija za odgoj i obrazovanje Zagreb, Hrvatska), Koos Koopman (Konsultanta, višeg predavača i savetnika za razvoj škole, Noordelijeke Hogeschool, Leeuwarden, Holandija), Brigite Žarkovic Adlešić Nacionalni obrazovni institut Ljubljana, Slovenija) i Valentina Rančić, samostalni stručni saradnik RC Niš.

Dragocenim iskustvima, znanjima i novim kontaktima sa ove medjunarodne konferencije zaposleni u centru će se potruditi da unaprede rad centra u funkciji unapredjenja celoživotnog učenja nastavnika i učenika kao krajnjeg korisnika.

Dodatne informacije