Treći regionalni sastanak Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju

U prostorijama Centra za stručno usavršavanje, Kruševac 25. aprila, 2013. godine održan je treći regionalni sastanak Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju (MIO).


mio

Cilј sastanka je bio da promoviše rad Mreže na području Školske uprave Kruševac, da se prikažu neki primeri dobre prakse i da se iniciraju ideje za unapređivanje rada Mreže u narednom periodu. Pored prikaza dosadašnjih aktivnosti i rezultata rada MIO sa osvrtom na 1. i 2. regionalni sastanak od strane članica Mreže, Milice Dimitrove i Jasmine Jovanović, učesnicima sastanka su se predstavili primeri dobre inkluzivne prakse iz nekoliko škola na teritoriji Rasinskog okruga koje su učestvovale u projektu DILS-a ''Osnaživanje škola za inkluzivno obrazovanje'' (primeri rada sa učenicima kojima je potrebna dodatna podrška u obrazovno-vaspitnom radu, vrednovanje IOP-a, ocenjivanje, izrada didaktičkog materijala....).

Sastanku su prisustvovali, pored nastavnika i stručnih saradnika redovnih osnovnih škola i predstavnici ŠOSO ''Veselin Nikolić'' u Kruševcu.

Sastanak se održao uz podršku KulturKontakt-a-a iz Austrije, a u neposrednoj organizaciji Regionalne Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju - Školska uprava Kruševac. Sastanak je vodio regionalni koordinator, Vojislav Velјović, a u uvodnom delu prisutnima su se obratili Načelnik Školske uprave Kruševac, Milan Đokić i član implementacionog tima republičke MIO, Aca Lapčević.

Dodatne informacije