Trening trenera u organizaciji IMPRES projekta

U organizaciji zajedničkog projekta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Evropske unije „Unapređivanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji" (IMPRES), 25. i 26. aprila 2013. u Centru za stručno usavršavanje održaće se trening trenera o budućim koracima u oblasti optimizacije i upravljanja predškolskim uslugama na lokalnom nivou.


impres

Treningu će prisustvovati predstavnici iz lokalnih samouprava i predškolskih ustanova koje su uključene u IMPRES projekat, a predavači su Branka Pavlović i Kari Pitkanen, eksperti na projektu.

Tokom treninga učesnici će pregledati mapiranje trenutne situacije u predškolskom vaspitanju i obrazovanju, realizovanje kampanje i umrežavanje na lokalnom nivou, razviti akcioni plan za dalju optimizaciju i upravljanje predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem u njihovim opštinama, razviti konkretne ideje za lokalnu kampanju/ promociju predškolskog vaspitanja i obrazovanja i umrežavanje, posebno radi obuhvatanja osetljivih grupa dece, unaprediti svoje kapacitete da utiču na donosioce odluka u opštinama a sa ciljem pružanja podrške optimizaciji predškolskog vaspitanja i obrazovanja u opštini i unaprediti svoje kompetencije za kontinuirani rad na optimizaciji i upravljanju predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem u opštini.

Skup u Kruševcu nastavak je aktivnosti IMPRES projekta koje imaju cilj da se, u lokalnim samoupravama koje su uključene u projekat, organizuje mreža institucija i organizacija koje se bave predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem dece u cilju optimizacije prostornih kapaciteta, boljeg planiranja potreba i povećanja dostupnosti za decu iz osetljivih grupa.

Više informacija o IMPRES projetku koji finansira Evropska unija možete da vidite na www.impres.rs.

Dodatne informacije