U Centru se održava treća bazična obuka u okviru GIZ projekta

U Centru za Stručno usavršavanje Kruševac od 23-25.08 2012.održava se treća po redu Bazicna obuka u okviru GIZ Projekta: Profesionalna orijentacija na prelazu u srednju školu.DSCN5899

Na obuci učestvuje 30 učesnika iz 10 osnovnih škola sa teritorije Rasinskog okruga: 5 sa teritorije grada Krusevca, 4 sa teritorije opštine Trstenik i 1 sa teritorije opštine Varvarin. U okviru obuke školski timovi se obučavaju za aktivnu nastavu iz profesionalne orijentacije koju će realizovati sa učenicima u svojim školama.

DSCN5918Obuka je koncipirana na osnovu interaktivnog petofaznog modela profesionalne orijentacije sa  fokusom na razvoj kompetencija za izbor zanimanja kod mladih.

Škole koje učestvuju u projektu pružaju mogućnost zainteresovanim profesionalcima da usavrše svoj rad u oblasti PO i realizuju stručno usavršavanje kroz akreditovan program PO;realizacijom programa ostvaruju zakonom definisane principe, ciljeve i standard obrazovanja i vaspitanja;dobijaju materijal za tim profesionalaca i učenike iz oblasti PO.

Trodnevnu obuku realizuju treneri GIZa: Biserka Jakovljević i Vladimir Janković.

Dodatne informacije