Četvrtog dana manifestacije Evropska noć istraživača u Srbiji realizovana radionica pod nazivom: "Umetnost u muzeju"

Četvrtog dana manifestacije Evropska noć istraživača u Srbiji koju Naučni klub Centra za stručno usavršavanje Kruševac sprovodi u saradnji sa Centrom za promociju nauke, 29.09.2022. godine realizovana je aktivnost pod nazivom: "Umetnost u muzeju".

ni6

U radionici "Umetnost u muzeju" učenici u posetili Narodni muzej Kruševac gde im je kustos muzeja održala predavanje o načinu nastanka rozete, a posebna pažnja se obratila na deo sa kamenom plastikom. Zatim su učenici dobiti sliku neke rozete na kojoj su odredili i nacrtali ose simetrije i centar simetrije, a nakon toga su uočavali ostale geometrijske objekte. Potom su učenici dobili kratka uputstva kako bi sami mogli da nacrtaju rozetu. Produkti sa radionice će biti izloženi u prostorijama Naučnog kluba Kruševac i na Wakelet platformi.

Polaznici su bili učenici i nastavnici osnovne škole Branko Radičević, Jovan Jovanović Zmaj, Despot Stefan Gornji Stepoš i Strahinja Popović Dvorane. Realizatorka je bila Katarina Perović.

Noć istraživača je otvoren i besplatan sadržaj, održava se pod pokroviteljstvom Evropske komisije u preko 400 gradova širom Evrope. Cilj manifestacije je podizanje svesti javnosti o značaju i pozitivnoj ulozi nauke za društvo tako što stavljamo istraživače u fokus šire javnosti. Sadržaji su prilagođeni svim uzrastima, predznanje nije neophodno.

Dodatne informacije